Heijastinliivi kirjahyllyssä!

Jukka Aminoffin ja Mika D. Rubanovitschin Ostovallankumous kirja hyppäsi silmille, kuin keltainen huomioliivi liikenteessä! Tätä kirjaa ei voi olla huomaamatta muiden kirjojen seasta. Olkokuoren lisäksi sisältökin pitää sinut oivallisesti otteessaan, kun keltaiset kuvat selkeyttää kirjan sanomaa. Sisältö on helposti luettavaa ja ymmärrettävää. Lisäksi sisältö on hyvin tämän päivän myynnin ytimessä, eli ohjailemassa ostajaa luoksesi sisällöllä, eikä yritetä soittamalla myydä. Muutamassa kohdassa huomasi, että neljä vuotta on menty eteenpäin tämän kirjan kirjoittamisesta. Lukukokemusta tämä ei kuitenkaan liikaa haitannut.

Kirjassa kerrotaan kuinka myyjän rooli on muuttumassa myyjästä enemmän asiantuntijaksi, joka osaa olla asiakkaaseen yhteydessä juuri oikeaan aikaan. Ostajat tänä päivänä ottavat itse selvää asioista, joten myyjäorganisaatiolla tulee olla tarjottavaa tähän asiakkaan tiedonhakuun. Dataa kerätään verkkosivuilla käymisistä ja siellä tehdyistä toiminnoista. Tätä dataa hyväksi käyttäen myyjä tietää, koska ostaja on valmis yhteydenottoon myynnin/oston klousaamiseen. Ostokokemuksen tulee olla helppo ja vaivaton. Ostajalla tulee olla tunne, että hänellä on langat käsissään, vaikka myyjäorganisaatio on hyvällä sisällöllä saanut ohjailtua asiakkaan luokseen. Kirjasta löytyy myös hyvät ja ytimekkäät myyjäprofiilit, sekä ostajaprofiilit. On vielä selvennetty, että harvoin kukaan on täysin vain yhden profiilin sisällä, vaan muodostuu yleensä muutamasta profiilista.

Suosittelen kirjaa ostettavaksi kaikille, jotka ovat työn tai opiskelun kautta myynnin, markkinoinnin ja ostamisen kanssa tekemisissä. Kirjasta saa kyllä hyvin kertalukemisella irti, mutta kuvien avulla on helppo löytää vahvistusta tarvitsemaansa osa-alueeseen. Kuvien kautta on myös helppo löytää tarvittava kohta uudelleen luettavaksi, mitä ei monesta muusta kirjasta voi sanoa. Itselleni oli erittäin positiivinen lukukokemus.

Susanna Laitinen

Yksi vastaus artikkeliin “Heijastinliivi kirjahyllyssä!”

Kommentit on suljettu.